serpil
05-03-2008, 14:36 PM
İki ayrı konuşma, iki ayrı pantolon ya da iki ayrı insan arasındaki farklılıklar çoğu zaman ayrıntılarda gizlidir.
Telefonla konuşurken ya da bir başkası ile iletişim kurarken küçük ayrıntılardır bizi başarılı kılan. İşte telefonda konuşmanın bazen hiç fark edemediğimiz önemli ayrıntıları. Bu kuralları tüm sekreterler duvarlarına asmalı. Bizden söylemesi...
Bunları Söylemekten Kaçının
Size Kazandıracak CümlelerPerdeleme yaparken:- Kimin aradığını bilmek istiyor
- Defne Hanım bu öğleden sonra telefonları yanıtlamıyor.
- Kendisi şu anda dışarıda. Daha sonra arayın.
+ "Kim arıyor", diyeyim?
+ Bir saniye bekler misiniz?
+ Yerinde olup olmadığına bakayım
+ Kendisi şu anda masasında değil. Mesaj bırakmak ister misiniz? Telefonu meşgulse:- Kendisi telefonla görüşüyor? Ne istemişsiniz?
+ Üzgünüm, kendisi diğer telefonla görüşüyor. Bitinceye kadar bekler miydiniz? Yoksa biz mi sizi arayalım? Yönetici dışarıda ise:- Defne Hanım bugün burada değil ve ne zaman döneceğini bilmiyorum.
- Nerede olduğunu bilmiyorum.
+ Defne Hanım bugün ofis dışında ve yarına kadar döneceğini sanmıyorum.
+ Defne Hanım şu anda ofisinde değil ama kısa sürede döneceğini sanıyorum. İsimlerden, numaralardan vs emin olmak için: - Hay Allan, ne tuhaf bir isim. Heceler misiniz lütfen?
- Numaranız kendisinde var mı?
- Mesajınızı masasına bırakacağım.
+ İsminizi doğru alabilmem için heceler misiniz lütfen?
+ Numaranızı alabilir miyim, lütfen?
+ Mesajınızı mutlaka ileteceğim. Beklemeye alırken:- Lütfen bekleyin (deyip, bir şey söylemesine fırsat vermeden beklemeye almak).
+ Şu an masasında değil ama ofiste bir yerde olduğundan eminim. Sizi bir kaç dakikalığına beklemeye alabilir miyim?
Telefonla konuşurken ya da bir başkası ile iletişim kurarken küçük ayrıntılardır bizi başarılı kılan. İşte telefonda konuşmanın bazen hiç fark edemediğimiz önemli ayrıntıları. Bu kuralları tüm sekreterler duvarlarına asmalı. Bizden söylemesi...
Bunları Söylemekten Kaçının
Size Kazandıracak CümlelerPerdeleme yaparken:- Kimin aradığını bilmek istiyor
- Defne Hanım bu öğleden sonra telefonları yanıtlamıyor.
- Kendisi şu anda dışarıda. Daha sonra arayın.
+ "Kim arıyor", diyeyim?
+ Bir saniye bekler misiniz?
+ Yerinde olup olmadığına bakayım
+ Kendisi şu anda masasında değil. Mesaj bırakmak ister misiniz? Telefonu meşgulse:- Kendisi telefonla görüşüyor? Ne istemişsiniz?
+ Üzgünüm, kendisi diğer telefonla görüşüyor. Bitinceye kadar bekler miydiniz? Yoksa biz mi sizi arayalım? Yönetici dışarıda ise:- Defne Hanım bugün burada değil ve ne zaman döneceğini bilmiyorum.
- Nerede olduğunu bilmiyorum.
+ Defne Hanım bugün ofis dışında ve yarına kadar döneceğini sanmıyorum.
+ Defne Hanım şu anda ofisinde değil ama kısa sürede döneceğini sanıyorum. İsimlerden, numaralardan vs emin olmak için: - Hay Allan, ne tuhaf bir isim. Heceler misiniz lütfen?
- Numaranız kendisinde var mı?
- Mesajınızı masasına bırakacağım.
+ İsminizi doğru alabilmem için heceler misiniz lütfen?
+ Numaranızı alabilir miyim, lütfen?
+ Mesajınızı mutlaka ileteceğim. Beklemeye alırken:- Lütfen bekleyin (deyip, bir şey söylemesine fırsat vermeden beklemeye almak).
+ Şu an masasında değil ama ofiste bir yerde olduğundan eminim. Sizi bir kaç dakikalığına beklemeye alabilir miyim?